Skip to main content

ОСЕМНАДЕСЕТА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА АТЕЛИЕ ,,ПРИКАЗЕН СВЯТ‘‘ – Изложбен център ,,Шипка‘‘6 на СБХ

На 12 юни 2021г. в една от обновените зали на СБХ в Изложбен център ,,Шипка‘‘ 6, Осемнадесетата по ред  годишна изложба на Ателие,,Приказен свят‘‘ стана реалност. След толкова трудна и непредсказуема за всички нас година , радостта да си отново сред творбите на децата беше наистина огромна .

По традиция , получените до момента награди и отличия от наши и чуждестранни конкурси и изложби бяха връчени най-тържествено на заслужилите ги със своето търпение и старание възпитаници на Ателието. Награди от : Германия, Турция, Белорус, Франция, САЩ, Португалия, Румъния и разбира се – България, зарадваха гордите, малки творци.

За поредна година отличени специално бяха и деца , които без прекъсване, са възпитаници на Ателие,,Приказен свят‘‘, повече от 5 и 10 г. Орденът , специално изработен за тези , които дсетилетие наред са посещавали занятията, тази година бе връчен на прекрасните Александра Янкова, Александрина Стойкова, Микеланджела Петкова и Ния Миланова, доказали безусловно своята съпричастност и трайна любов към изобразителното изкуство.

На това годишно издание, като център и акцентв изложбата, бе показан и Иконостас,,Възкресение‘‘, дело на деца от Ателие ,,Приказен свят‘‘, изработен с много любов , търпение и отношение,  през трудното лято на изминалата 2020г.,бече представен по време на Великденските празници в Дом на културата- Красно село.
И след откриването на изложбата, интересът от страна на посетители не стихна, както и тяхната възхита от сътворените от детските ръце творби.