Skip to main content

Изложба "Обичаме спорта!"

На 18 декември, в изложбеното пространство на Триъгълната кула на Сердика, към Регионален исторически музей – София, Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" откри своята трета, за тази юбилейна година изложба, под надслов "Обичаме спорта!"

В общо 65 рисунки изпълнени в различни техники и материали, възпитаници на Ателието на възраст от 5 до 14г., вдъхновени от инициативата "София- европейска столица на спорта" и предстоящите XXXII Олимпийски игри – Токио – 2020г., представят своето виждане за отделните видове спорт. Движенията, динамиката, характерната за всеки спорт екипировка, просто радостта от това да се движим, да бъдем сред природата, както и емоционалните мигове от върхови постижения и рекорди са отразени в творбите на малките художници, много от които са активни спортисти и носители на призове и отличия в своите дисциплини.

И на това събитие не бе пропусната възможността да бъдат връчени получените за по - малко от два месеца награди и отличия, от наши и чуждестранни конкуски.
Специален гост при откриване на изложбата бе г-н Стойчо Николов – мениджър в О.К. офис, представители на Pentel за България. Той връчи сребърен и бронзов медал от 48 Международна детска изложба – Токио 2018, на Каролина Гичева – 6г. и Бояна Стоянова – 8г. за техните рисунки, участвали в конкурса на Pentel- Япония. Като подарък получи новият календар на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" за 2019г. Награди от Германия, Литва, Сърбия и Русе зарадваха деца участвали в съответните конкурси и изложби. Накрая, съвсем в унисон с времето в което се откри изложбата, Дядо Коледа се появи за да зарадва малки и големи.