Skip to main content

Световен конкурс за детска рисунка на фондация "Малък зограф" – 2016г.

На 8 септември в престижната галерия "Академия", в присъствието на много почитатели на детското творчество, родители и деца, се състоя награждаването на победителите в Световния конкурс за детска рисунка организиран за четвърта поредна година от фондация "Малък зограф" с председател г-жа П.Боянова.

Галерийното пространство бе озарено както от багрите на прекрасните рисунки на деца от близо 50 страни по света, така и от грейналите от щастие детски лица, в очакване да получат своите награди. Сред отличените и тази година бяха няколко възпитаници от Ателие ,"ПРИКАЗЕН СВЯТ"‘. Със сребърен медал за рисунката си ,"Прошка" се окичи Йоана Узунова – 7 г. Поощритела награда за рисунката си "В клас" получи Борис Бунарджиев – 9 г., а Панайот Панайотов - 4 г . и Михаил Вигенин – 5г. – получиха сертификати за поддържаща награда, съответно за рисунките си: "Пикник" и "Къща".

Професор Анна Бояджиева – зам. Директор на НХА и председател на журито, лично връчи наградите на победителите в тазгодишния конкурс. Пожелания за бъдещи успехи в изобразителното изкуство бяха отправени към децата и от председателя на фондация "Малък зограф" – г-жа П.Боянова.

На по-късен етап, в навечерието на Коледа, наградени през годините рисунки на деца от цял свят, както и на деца от Ателието, бяха изложени в залите на Националната художествена галерия. Послания и поздравления към децата отправиха директора на галерията г-жа Слава Иванова, а също и г-н  Митко Тодоров - председател на Фонд ,"13 века България", държащи в ръце новия, току-що отпечатан календар за 2017 година, на АТЕЛИЕ "ПРИКАЗЕН СВЯТ".