Skip to main content

Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" – Италия, 2017 г.

През м. юли-август 2017г. за четвърти път, по покана на Сдружение "Духовно огледало", Ателие"ПРИКАЗЕН СВЯТ" стана част от Международния фестивал за младежи от цял свят в Италия – Берчето -2017г.

Александрина – 11г., Василена – 16г., Гергана – 14г.,  Лора – 12г., Марина – 13г. и Цвета – 11г., ръководени от г-жа Антонова, бяха  нашите представителите на този  грандиозен форум, провеждащ се в  една от най-старите семинарии в северо-западна Италия, понастоящем – женски манастир. Съобразно това, възпитаничките на Ателието създадоха и своите произведения  на тема "Рождество Христово" -  характерни библейски сцени, в хронологичния ред на събитията, които станаха част от украсата и постоянна експозиция, видима още с прекрачване прага на това свято място.

Посещението на забележителностите в  градове като : Верона, Пиза, Парма, Пиаченца и Венеция бяха част от наситената  програма, в рамките на двете седмици пребиваване в Италия. Срещата с културите на Русия, Словакия, Турция, Украйна и Унгария постави основи на нови приятелства, създаде поводи за споделени емоции, преживявания и спомени оставащи за цял живот.