Skip to main content

Гран При на 18то Биенале за детска рисунка, Канагава 2015г.

На 4 юли 2015г. в Eart Plaza – гр.Йокохама , префектура Канагава, на тържествена церемония в присъствието на Н.Пр. г-н Георги Василев – извънреден и пълномощен посланик на Р.България в Япония, дипломати от посолството ни и гости, осемгодишната Димана Стоянова , възпитаничка на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ", получи отличието Гран При за рисунката си "В лекарският кабинет". В конкуренция с 26 471 рисунки на деца от 97 страни по целия свят, творбата на малката художничка заслужено стана и обект на обширен анализ от страна на г-н Ямамото Наоаки , член на журито и художник. За впечатляващо дълго време погледите на всички гости останаха приковани в големия екран на сцената излъчващ нейната творба.

Възможността това наистина да стане реалност Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" отчита, че се дължи главно на активните действия на г-н Красимир Стоянов, организаторите на Биеналето, бившите японски доброволци от "Джайка", работили в България, преди присъединяването ни към ЕС и лично на техния координатор г-н Коджи Хара, както и на любезното гостоприемство от страна на нашето посолство в Япония и Н.Пр. г-н Василев. Изказваме на всички, които по един, или друг начин съдействаха това се случи нашата огромна благодарност !

Не само с награждаването си Димана ще запомни свята първа среща със Страната на изгряващото слънце. Еднакво впечатляващ и през деня, и през нощта Токио ще остави незабравими спомени от срещата й с един различен, нов, но изпълнен с прекрасни емоции и преживявания свят. Посещенията в Националния музей, Токийския зоопарк, многобройните храмове и досегът с технологиите в Токийското метро и Музеят на Мицубиши в Йокохама, погледът от височините на Общинските кули, или Кадранча / тяхното виенско колело отново в Йокохама /, разходките в Йойоги парк. Усещането да си сред толкова много хора пред храма в Асакуса, или под проливния дъжд на гара Шибуя, традициите на японската кухня, отзивчивите и усмихнати хора ………….