Skip to main content

Изложба "Музика" в Софийска филхармония - 24.10 – 02.11.2014г.

На 24 октомври 2014г. в Мраморно фоайе на Концертен комплекс "България", Софийска филхармония представи Изложба "Музика" – рисунки на деца от Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ"с ръководител Татяна Антонова. В 75 творби малките художници показаха своята представа за света на музиката : песни , танци , музикални инструменти и начина по който се свири на тях , портрети на велики композитори, радостта от съприкосновението с музиката и всичко свързано с нея.

В унисон с мястото и събитието музикален поздрав към всички присъстващи отправиха деца от Националното музикално училище "Л.Пипков", което емоционално повиши градусът на настроението.

Връчени бяха получените до момента  награди от :Аржентина, Финландия, Хонг Конг и Словакия, както  и от различни конкурси в България.
Гост на тържеството бе  г-жа Ана Шойлева – председател на фодация "Култура+" , която лично поздрави победителите от Националния конкурс на тема :"Моят любим спорт" – Марина Пендуркова – Първо ясто и Ясен Георгиев – Трето място, като обяви, че техните рисунки са избрани да  представят България в Петата културна олимпиада във Вашингтон, САЩ, през 2015г.

На финала на вечерта децата бяха почерпени от фирма Макс Травел, чийто директор – г-н Георгиев отправи примамлива покана с оферта за посещение на Дисниленд, Париж през пролетта на 2015г.