Skip to main content

ЕДИНАДЕСЕТА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА на Ателие "Приказен свят" - 2014

На 1 юни за осми пореден  път в НДК и за първи – в Арт- галерията се състоя откриването на ЕДИНАДЕСЕТА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА на децата  от Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ". 

Галерийната обстановка, професионалното осветление и  отделните сепарета дадоха възможност за едно перфектно представяне на постиженията на децата и тяхната преподавателка. По традиция посетителите бяха много, наградите и отличията на възпитаниците на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" – също . 

Получените до момента награди от Полша, Япония, Германия и разбира се -  от различни   български градове награди,  зарадваха своите носители, както и техните родители. Специални награди бяха връчени на малките художници от фирма ,,Techem‘‘ – България, за успешното им представяне в илюстрирането на книжката "Торта за всички",  по идея на фирмата и  по текст на Елза Лалева. Всички деца от Ателието получиха книжката, като подарък, всички взели участие с рисуни – получиха специални награди, а Василена Трунчева бе подобаващо отличена за рисунката си, станала корица на книжката.

Емоционално бе посрещнато и присъствието на представителите от фирма ,,SugarLand’’. Със своите подаръци те направиха празника още  по- сладък и усмихнат. Александра Янкова стана "Дете на Haribo". Тя  получи като подарък плючена играчка, kakто и контейнер с прословутите  желирани мечета.

Наред с рисунките на малките художници, този път деца , родители и гости  имаха възможност да се запознаят и с една страна от творчеството  на тяхната преподавателка – Татяна Антонова .