Skip to main content

"Празнични бъдници, сбъднати празници" Изложба на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" в залата на НГПИ "Свети Лука" - София

В навечерието на най-красивия християнски празник, мотивирани от идеята да пресъздадат усещането да си сред близки, не само по време на важни събития, но и в ежедневието, деца от Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" показаха в изложба своя поглед, чувства и вълнения, в центъра на които стоеше семейството-тяхното семейство, семейството на приятелите, Светото семейство.Приятно изненадани и очаровани бяха дошлите десетки роднини, които разпознаваха себе си в творбите на децата.

Усещането за празник бе подсилено и от факта, че за пореден път бяха връчени награди от наши и чуждестранни конкурси. Голяма част от малките художници заслужиха вниманието и признанието на хора компетентни и високо ценящи усилията на децата в областта на изобразителното изкуство. С приз от 34 Международно биенале в Канагава, Япония бе удостоена единадесет годишната Елена Симеонова за своята творба „Малкият Шопен”.

С медали от 41 международна детска изложба,Токио си тръгнаха Мария Кацарова-9г. и Магдалена Вигенина-4г. Много от децата станаха носители на национални призове и награди, пристигнали от Свищов, Варна, Бургас, Поморие, София и Кюстендил. Мили думи към малките творци от Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" отправи при откриването директорът на НГПИ "Свети Лука"- София, художничката Лили Балева. Благодарение на това любезно домакинство реализацията на тази изложба бе възможна и това се случи наистина като сбъднат празник и за ръководителя на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" – Татяна Антонова-бивш възпитаник на същото това училище, но от времето, когато все още се наричаше СХУ по ПИ.