Skip to main content

Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ" в Италия

От 22 юли до 6 август 2011 година четири деца от Ателие  "ПРИКАЗЕН СВЯТ", заедно с госпожа Антонова, бяха в Италия по покана на Международно движение „Духовно огледало”.

Още със стъпване на италианска земя Ади, Ния, Криси и Ками се срещнаха със забележителностите на легендарния град Верона: Арена ди Верона, къщата на Жулиета, красивия градски площад.

В Casa Montagna Valnure – Фериере, гостоприемно отворила врати за деца от цял свят, представителите на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ", имаха възможност да спортуват, рисуват и се забавляват по най-различни начини.

В Пиаченца, градът  в който преди точно 150 години е обявено Обединението на Италия, както и векове преди това Първият  кръстоносен поход, разходката бе интересна и приятна, изпълнена с много емоции.
Следващият ден пък бе отреден за откриване на турнира по бейзбол и софтбол в Парма, където децата станаха част от агитката, усетиха и очарованието на нощна Парма.

Контактът с представителите на страни като Унгария, Турция, Русия, Чили, Якутия обогатиха представите ни за света. Особено интересна беше срещата с тайванската кухня, където децата имаха възможност да дегустират тяхната храна и напитки. Любезните представители на тази екзотична страна изписваха с внимание и търпение имената на всички на езика „хакка”. Гостуващите музиканти от Камерния оркестър на град Тайпе предоставиха и личните си музикални инструменти за да опитат всички желаещи сложността да се извлече хармоничен звук от тях.

В старинния и очарователен със своята необичайна архитектура Грацано Висконти времето се оказа твърде малко за покупката на сувенири и снимки за спомен.
Добре свършената работа бе увенчана с изложба, а авторите – наградени. Неуморният Карло Девоти- създател и главен двигател на тези срещи години наред, за пореден път приобщи децата и изкуството.

Последна спирка преди отпътуването на българската група за родината бе Венеция…