Skip to main content

10 години Пленер ПРИКАЗЕН СВЯТ

По случай 10-годишнината от началото на Пленерите ПРИКАЗЕН СВЯТ, на 3 декември 2009 г. във фоайето на 4 етаж на ул. "Шипка" 6 в сградата на СБХ, бе подредена изложба, отразяваща някои от вълнуващите моменти при провеждането на пленерите по изкуства за деца, водещи началото си от 2000 г.

Кратка реч-поздравление към новите и бъдещи евентуални участници в следващия пленер "Златни пясъци – Море 2010", поднесе г-н Пламен Петков, директор и организатор на Пленер ПРИКАЗЕН СВЯТ. Многобройните почитатели, гости и деца имаха възможност да присъстват на награждаването на участници в международни и наши конкурси.

Специално за случая, гост на тържеството бе заместник посланика на Р. Чехия у нас – г-н Ярослав Kамас. Той връчи наградите от 37-мата Международна детска изложба Лидице – 2009. За цялостно представяне Ателие ПРИКАЗЕН СВЯТ получни за втори път "Златната роза на Лидице" - най-високото отличие на конкурса.

Бяха отличени общо 8 деца, като най-щастлива със своята "Златна роза от Лидице" бе Елица Павлова на 7 г. От ХI Международен конкурс "Дете и куче", провеждан ежегодно в гр. Ченстухова, Полша, 7 деца получиха за своето участие специални дипломи и каталог. В конкурса са били журирани 16 113 работи на деца от цял свят. Награди от конкурси и на национално ниво от гр. Свищов, гр. Ловеч и читалище "Христо Ботев" – София, както и от "Мъдростта на народа ни" зарадваха заслужено още малки творци.

За финал щастливото събитие за всички завърши с фойерверки и торта – реплика от изложеното във фоайето пано "Морски свят", създадено през настоящата 2009 година на Пленер ПРИКАЗЕН СВЯТ в Черноморец, от група деца на възраст от 5 до 8 години, под ръководството на г-жа Татяна Антонова.