Skip to main content

Театър ПРИКАЗЕН СВЯТ

Театър ПРИКАЗЕН СВЯТ е създаден през 1995 г., като театрална формация с директор Пламен Петков. На базата на класически детски приказки, съставът на театъра пресъздава, чрез живото актьорско присъствие, вечната борба между доброто и злото на достъпен за малки и големи език.

Постановката в театралните спектакли e базирана на опита, който има като професионалист ръководителят Пламен Петков, както и на непосредствената свежест, лъхаща от играта на деца, които играят за деца.

Театър ПРИКАЗЕН СВЯТ организира и участва в детски рожденни дни и партита.

Репертоарът на Театър ПРИКАЗЕН СВЯТ включва спектаклите:

Котаракът в чизми

Червената шапчица

Глупавият вълк

Смешна история за един глупав вълк, който в продължение на няколко различни сцени среща различни горски обитатели – птици, зайци и др. Всеки един от тях го надхитрява, докато накрая не среща своята стара познайница Лисицата. Какво се случва накрая ще разберете сами.

Мамин Мързеланчо

Българска народна приказка с фолклорни елемeнти. Спектакълът разказва за едно глезено момче, което обаче пораства и един ден разбира, че трябва да тръгне по света и сам да започне да изкарва прехраната си. Преминава през поредица от препятсвия и забавни случки, докато не октрива най-важният урок в живота. 

Горски приказки

Рибарят и златната рибка

Чрез тази класическа и популярна по цял свят история за добрия дядо, неговата недоволна баба и вълшебната Златна рибка, децата се запознават на достъпен за тях език с важността на избора, който всеки човек прави и че винаги трябва да ценим всичко което имаме. И най-вече ближният.

Палавото козле

Писмо до дядо Коледа

Зимен бал

Хитър Петър